Κατασκηνώσαμε, κατασκηνώνουμε, θα κατασκηνώσουμε!!!!




Ήδη στον Κλάδο των Αστεριών ετοιμαζόμαστε για την κατασκήνωσή μας, που λέγεται «Χαρούμενο Ταξίδι» και Θα γίνει από 13 έως 15 Ιουνίου 2014 στο Ράντζο στο Σοφικό Κορινθίας, όπου τα Αστέρια μας θα περάσουν ένα συναρπαστικό 3ήμερο στον κόσμο της φαντασίας, όπου θα μάθουν να ζουν και να περνούν «τέλεια» μακριά από το σπίτι και την παρουσία της μητέρας, πάντα με την διακριτική επίβλεψη των ενηλίκων Στελεχών μας.
Μια μοναδική ευκαιρία για τα Αστέρια μας, όπου μέσα από τις πιο ενδιαφέρουσες πλευρές του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, θα αναπτύξουν νέες δεξιότητες και, κυρίως, μέσα από τη συνεχή συμβίωση, θα ενδυναμώσουν την αυτοπεποίθησή τους, τις φιλίες που δημιούργησαν μέσα στη χρονιά, αλλά και θα αποκτήσουν νέες με τα Αστέρια άλλων Γαλαξιών και θα ζήσουν στιγμές αξέχαστες και γνωριμίας με τις πτυχές του μικρού και ευαίσθητου κόσμου τους. 

Τα πουλιά μας θα πάνε στον Αγ. Ανδρέα από 5 έως 11 Ιουλίου 2014. Η κατασκήνωση λέγεται «Χαρούμενο Δάσος» και θα ζήσουν 7 ημέρες παρέα με τις φανταστικές ιστορίες του Αίολου και των ανέμων του. 
Πουλιά και Στελέχη, στο πλαίσιο του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, μέσα από ιδιαίτερες δοκιμασίες και δράσεις όλες αυτές τις μέρες, θα αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες , θα αθληθούν, θα συνεργαστούν μεταξύ τους , θα μάθουν να βρίσκουν χαρά και δημιουργία μέσα από την καθημερινότητα, με μια ματιά διαφορετική, μέσα στην φύση και στο τέλος θα είναι προετοιμασμένα και έτοιμα για νέες περιπέτειες…. 



Οι Οδηγοί μας θα κατασκηνώσουν στο Περτούλι Τρικάλων από 1 έως 8 Αυγούστου 2014, σε ένα τοπίο όπου τα πράγματα στην ζωή έχουν πάντα και μία άλλη όψη πού περιμένει να την ανακαλύψουν….                                                                                  
Θα τονώσουν την ειλικρίνεια, την συνέπεια, την υπευθυνότητα και να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους, πάντα με αγάπη και σεβασμό για την φύση και το περιβάλλον. Εκεί το θάρρος, η ψυχραιμία, η αισιοδοξία , η συμμετοχή στο κοινωνικό σύνολο θα πλεχτούν με την δύναμη της Φιλίας και της Ευγένειας. 


Κι όλοι  μαζί θα επιστρέψουμε πιο ώριμοι,
 πιο δυνατοί, πιο χαρούμενοι, πιο σοφοί, 
και σίγουρα θα πούμε "το γρήγορα να ξαναβρεθούμε"!!!!!