Πανελλήνια Κατασκηνωτική Συνάντηση Στελεχών 4 Κλάδων


Πανελλήνια Κατασκηνωτική Συνάντηση Στελεχών 4 Κλάδων
 25-27/4/2014

                                                            Περδικόβρυση Παρνασσού


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Απριλίου 2014 η Πανελλήνια Κατασκηνωτική Συνάντηση Στελεχών στην Περδικόβρυση Παρνασσού στην οποία συμμετείχαν 280 Στελέχη, Συνεργάτες Κλάδων, Κατασκηνωτές και φυσικά οι Έφοροι των Κλάδων με τους βοηθούς τους.
Είμασταν κι εμείς εκεί!!
Σε Ένα Λαμπερό Αστρικό Σκηνικό, στελέχη του Κλάδου Αστεριών για 3 μέρες έκαναν σκηνή, γεμίζοντας ένα βουνό Αστέρια, ανακαλύπτοντας ένα- ένα τα συστατικά ώστε  να συνθέσουν το δικό τους κατασκηνωτικό  σκηνικό. Κάτω από τον Έναστρο Ουρανό του Παρνασσού Αστρονόμοι, Ερευνητές, Κοσμογράφοι, Αστροφυσικοί, Ακτινομέτρες  από το Βορρά και το Νότο μαζεύτηκαν για την μεγαλύτερη αναζήτηση της Γης. Την «Αναζήτηση του Πολικού Σ.Ε.Λ.Α.Σ». 
 Έστησαν το δικό τους σκηνικό με τις σκηνές και τις κατασκευές τους, δημιούργησαν και πήραν ιδέας στο «Γκαλά της Δημιουργίας», περπάτησαν μέσα στα μονοπάτια του βουνού εξερευνώντας το φυσικό περιβάλλον, έπαιξαν ,τραγούδησαν και τέλος ανακάλυψαν όλα τα απαραίτητα συστατικά  για να  υλοποιήσουν το δικό του ανυπέρβλητο οδηγικό βίωμα, τη κατασκήνωση, το καλοκαίρι μαζί με τα Αστέρια τους.   



Ένα σκηνικό γεμάτο γνώση και ανακάλυψη… Μια σκηνή που θυμίζει Χαρούμενο Δάσος, αυτό έζησαν τα Στελέχη του Κλάδου Πουλιών 3 μέρες στον Παρνασσό.
Mια συνάντηση στο βουνό, ταξιδευτές και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων εκπλήρωσαν παράξενες αποστολές και συμπλήρωσαν το μεγάλο ημερολόγιο του ταξιδευτή Thor Heyerdahl. Όλοι μαζί ανακάλυψαν μυστικά καλά κρυμμένα. Νέα τους αποστολή να φτιάξουν τη δική τους σχεδία και αυτό το καλοκαίρι να ταξιδέψουν μαζί με τα Σμήνη σε κόσμους γεμάτους περιπέτεια και φαντασία. Χαμόγελα, προσδοκίες, συγκίνηση... είμαστε πολύ περήφανοι!

Στον Κλάδο Οδηγών,τα 70 Στελέχη που συμμετείχαν απ΄όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το Eνωμοτιακό σύστημα στην κατασκήνωση. Κατασκεύασαν ενωμοτιακές τραπεζαρίες, μαγείρεψαν ενωμοτιακά και πραγματοποίησαν πορεία στο βουνό.Ο Κλάδος Οδηγών κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσίασε το ανανεωμένο πρόγραμμά του. Όλα τα Στελέχη παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΑ!
Αναμνήσεις μιας σκηνής! Δείτε το βίντεο.

Στον Κλάδο Μεγάλων Οδηγών πάνω από 60 Στελέχη, έκαναν πορεία για να χαρούν το βουνό και όταν άνοιξαν οι ουρανοί συνέχιζαν να παίζουν κυνηγητό μέχρι να λήξει το παιχνίδι, όπως θα έκαναν και στην Κατασκήνωση. Κατέβηκαν πεζοπορώντας ως την Αμφίκλεια, το γειτονικό χωριό, και μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες άλλαξαν όψη στον χώρο άθλησης του Λυκείου Αμφίκλειας ξύνοντας, βάφοντας, αποψιλώνοντας. Ακριβώς όπως θα έκαναν και στην Κατασκήνωση. Για 3 ώρες εκπαιδεύτηκαν βιωματικά στη δημιουργία Ομάδων Ενδιαφέροντος της ΚΚΑ και στο ρόλο τους ως Στελέχη σε αυτές. Η εκπαιδευτική δράση έγινε μέσα στο χωριό, όπου συνομιλούσαν με πληθώρα κατοίκων αναζητώντας πληροφορίες για την Αμφίκλεια και προβάλλοντας τη σημασία της Κοινοτικής Ανάπτυξης κάθε μέρος της Ελλάδας. Το ιδεαλιστικό αυτό πρότυπο  της προσφοράς που τόσο ρεαλιστικά είχε μόλις συμβεί στον τόπο τους, τους φάνταζε περίεργο. Περίεργο το έργο μας και ξεχωριστό.

http://www.seo.gr