Χαρούμενο Ταξίδι 2018


Χαρούμενο Ταξίδι 2018 των Τ.Τ. Θρακομακεδόνων-Αγίας Παρασκευής, Καλογρέζας-Μέγαρων και Σαλαμίνας Ολοκληρώθηκε!
"Αστραμαξα-Το ταξίδι της επιστροφής" Αστερισμοί, εκεί στην Σαλαμίνα από 10 έως και 13 Μαΐου. Ένα ταξίδι όπου ο Κλάδος των Αστεριών μας (5-7 ετών) βίωσε στιγμές δημιουργίας και Αστεροπαρέας!







Εξερεύνηση και Πεζοπορία! Ανακάλυψη των δυνατοτήτων τους!



Η ιδιαίτερη χαρά, η ζωντάνια, η προσφορά, η δύναμη της ομάδας, το παιγνίδι στη φύση, τα στοιχεία. 
Περάσαμε υπέροχα Στελέχη και παιδιά!


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ!   ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΤΕ!!!

  Πρωινή γυμναστική!

Μουσική βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό!



Με την ευκαιρία του Χαρούμενου Ταξιδιού που πραγματοποιήθηκε λίγα λόγια για τον Κλάδο των ΑΣΤΕΡΙΩΝ!
Τα Αστέρια, παιδιά ηλικίας 5-7 ετών (νηπιαγωγείο – Α ´δημοτικού) είναι τα νεαρότερα μέλη του Οδηγισμού.
Γνωρίζοντας τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας που είναι η κινητικότητα, η περιέργεια, η φαντασία, η ανάγκη για κοινωνικοποίηση, η γλωσσική ανάπτυξη, η μίμηση και η ανάγκη για ενθάρρυνση και επιβεβαίωση, έχουμε αναπτύξει ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που τα βοηθάει να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να καλλιεργήσουν τη δεξιοτεχνία τους, να συνεργαστούν με τους γύρω τους, να ανακαλύψουν τον κόσμο των αισθήσεων, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον και να απολαύσουν τον οδηγικό τρόπο ζωής μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, τις κατασκευές, το θεατρικό παιχνίδι και τη ζωή στη φύση.
Τα Στελέχη μας, ενήλικα μέλη εθελοντές του Οδηγισμού, μέσα από μία σειρά εκπαιδεύσεων που συμμετέχουν, μαθαίνουν να βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους, να συμμετέχουν στην ομάδα σαν ισότιμα μέλη αναλαμβάνοντας υπευθυνότητες, αλλά και να συναποφασίζουν μέσα από αυτοδιοικούμενες ομάδες, τους Γαλαξίες.
Βασικό σημείο του προγράμματος είναι η Αυτοδιοίκηση, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τις υπευθυνότητες που αναλαμβάνουν τα παιδιά στην ομάδα (υπεύθυνος για το υλικό των παιχνιδιών, της χειροτεχνίας, των μουσικών οργάνων, της τακτοποίησης του χώρου) και της Αστροκουβέντας στην οποία όλος ο Γαλαξίας συζητάει, αξιολογεί, προγραμματίζει και λέει τη γνώμη του για ότι αφορά την ομάδα.
ΑΣΤΕΡΙΑ!!!!!
Η Αστεροπαρέα μας συναντιέται μία φορά την εβδομάδα στον Γαλαξία της, φοράμε τις τυρκουάζ φόρμες μας και τα γρήγορα παπούτσια μας.
Το ρητό μας είναι Πάντα Φίλοι και όλοι μαζί με το Φωτεινό Αστέρι, το Χαρούμενο, το Πρόθυμο και το Ζαχαρένιο,
• Μαθαίνουμε νέα πράγματα 
• Παίζουμε 
• Τραγουδάμε 
• Κάνουμε κατασκευές και 
• Πηγαίνουμε εκδρομές στη φύση.
Το Καλοκαίρι ετοιμαζόμαστε για την κατασκήνωση μας, που λέγεται Χαρούμενο Ταξίδι και εκεί περνάμε τρεις αξέχαστες ημέρες με πολύ κέφι, παιχνίδι, χειροτεχνίες και πολλές εκπλήξεις.
Εμείς τα Αστέρια, μαθαίνουμε  την υπόσχεση μας και παίρνουμε το 1ο μας πτυχίο-Αστέρι. Το Φωτεινό Αστέρι, μας δίνει ένα αστέρι που το βάζουμε στην στολή μας.

Η Υπόσχεση των Αστεριών
Είμαι Αστέρι πρόθυμο τους άλλους να βοηθώ Και το χαμόγελο μου ποτέ δεν το ξεχνώ Αγάπη έχω και αγκαλιά για όλους ανοιχτή Φίλους να έχω σε όλη τη γη.

Όταν φτάσεις 7 ετών γίνεται μια Μεγάλη Γιορτή στην εστία μαζί με τα Πουλιά για να σε υποδεχτούν στο Σμήνος και τα Αστέρια για να σε αποχαιρετήσουν.